BRN i SOCAP recolzen i participen a La Marató 2024 de 3Cat dedicada a les patologies respiratòries

28/05/2024

La 33a edició de La Marató de 3Cat serà el diumenge 15 de desembre de 2024 i estarà dedicada a les patologies respiratòries especialment relacionades amb factors ambientals, com la contaminació, i socials, com l'increment de l'esperança de vida, que cada vegada tenen més afectació a la població.

Des de BRN i la SOCAP, estem molt satisfets que la nostra especialitat torni  a ser protagonista de La Marato i ens sumen a aquest projecte solidari únic per la seva capacitat divulgativa, mobilitzadora i d'impuls a la recerca a les malalties respiratòries.

Serà una gran oportunitat per divulgar i sensibilitzar sobre unes malalties que cada vegada tenen més afectació entre la població, i donar a conèixer i conscienciar a la ciutadania sobre com la pol·lució, les partícules contaminants atmosfèriques i el tabac estan entre les principals causes que provoquen aquestes patologies, però que també n’hi ha de causa infecciosa (bacteris, virus, fongs), immunitària i amb component genètic.

Aquest esdeveniment, que dura tot un any, ens permetrà acostar la salut respiratòria al conjunt de la ciutadania i, sobretot, en els més joves, a través de les activitats que s’organitzen especialment a escoles i instituts.

Gràcies a les donacions, La Marató també permetrà potenciar la investigació en àrees com la prevenció, el diagnòstic precoç, el tractament i la rehabilitació; la incorporació de la telemedicina i la telemonitorització, recerca de nous biomarcadors i dianes terapèutiques; el desenvolupament d'anticossos monoclonals per al tractament d'al·lèrgies respiratòries o el càncer de pulmó; la innovació tecnològica, i la implementació de cribratge preventius.

Des del 1992, La Marató ha recaptat 245 milions d'euros i ha finançat 1.022 projectes de recerca, desenvolupats per 1.710 equips d'investigació, que han implicat 10.000 investigadores i investigadors.

Teniu tota la informació sobre La Marató 2024 al web: https://www.ccma.cat/tv3/marato/2024/330/